Nosarätt hundkurser i Nose work
kursanmälan Anmälningsvillkor

Du anmäler dig genom att skicka in  formuläret nedan. Har du frågor  maila direkt till info@nosaratt.se

Du får ett välkomstmail innan kursstart med kurs- och betalningsinfo. 

Återbud kan lämnas fram till 14 dagar innan kursstart. Vid senare återbud  återbetalas  kursavgiften (exkl. adm avgift på 250 kr)  endast om du eller hunden blivit sjuk och med uppvisande av läkarintyg/veterinärintyg. 

Om Nosarätt  tvingas ställa in en kurs, t ex vid för få deltagare eller sjukdom, så återbetalas hela kursavgiften. 

Löptikar: Du är välkommen med din löptik förutom under höglöp. Tikskydd måste användas. 

OBS! Kurserna genomförs med anpassning till  FHM riktlinjer pga  covid-19 för att minska smittspridning . Skulle någon kurs  behöva ställas in pga skärpta riktlinjer så återbetalas hela kursavgiften utan avdrag. 

privatträning

Maila mig för komma överens om tid och träningsupplägg. Jag skickar ett bekräftelsemail med vad vi kommit överens om med betalningsinformation. 

information inför kursstart 

Din hund ska vara fullt vaccinerad enligt SKKs rekommendationer och frisk. Om hunden är sjuk  så får den stanna hemma och du som hundägare  är välkommen att delta utan hund. Nu i covid-19 tider gäller att även att du själv är fullt frisk och på kursen följer vi FHM rekommendationer för att hindra smittspridning.

Hunden ska ha sele eller fast halsband på träningen. Ta gärna med extra långt koppel eller lina. 

Ta med riktigt gott godis och/eller bästa leksaken

Rasta innan kursen och plocka upp efter din hund. Låt inte din hund hälsa på andra hundar. 

Kom ihåg vatten till hunden och kläder efter väder. 

Hör av dig om du för förhinder på tel 072-717 44 33.

nosa rätt 

Kursanmälan

För att anmäla dig till en kurs så fyll i uppgifterna nedan. Jag återkommer via mail med bekräftelse på din anmälan eller om kursen hunnit bli fulltecknad. 
Namn E-post Telefonnummer Adress Vilken kurs vill du gå  Hundens namn, ålder och ras Jag accepterar villkoren för kursanmälan och att Nosarätt sparar mina personuppgifter och behandlar dem i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).  Du kan läsa mer om GDPR på Datainspektionens webbplats. Skicka in
Om mig

Jag som startat Nosarätt heter Agneta Cottin och i snart 20 år har jag haft hund och tränat och tävlat i allt från lydnad, viltspår, bruksspår, rally med varierande framgång. Efter en 1-årig specialsöksutbildning under 2016 på Hundcampus i Hällefors så testade jag Nose work med min korthårscollie Isis och blev fast. En fascinerande hundsport som bygger på hundens eget initiativ med en självständigt arbetande hund och på köpet ökar självförtroendet, fokus och uthålligheten.

Nose work visade sig passa Isis perfekt. Vi har under åren kämpat med fokus och uthållighet på tävlingsplan med fram- och motgångar där uppflytt till högre klass spår var en höjdpunkt. Men när hon fick utveckla sitt nosarbete först i specialsök och sedan i Nose work så föll allt på plats. Motivation, självförtroende och uthållighet, allt blev så mycket bättre i Nose work. Eftersom min hund älskar Nose work så har det också blivit min favoritsport. Jag har gått otaliga kurser och varit med på läger för de bästa instruktörerna. Vi har tävlat flitigt, och efter 15 TSM (Tävling Samtliga Moment) klass 2 tävlingar (ja, det var inte lätt) så blev vi tillslut uppflyttade till TSM klass 3. Vi har även lyckats ta diplom i 3:an vilket gör mig omåttligt stolt över min duktiga hund.  Jag är certifierad SNWK  instruktör och auktoriserad doftprovsdomare. Jag är aktiv i Haninge BK och även godkänd tävlingsledare och sekreterare i Nose work. 

Som tränare så är jag noggrann och försöker jobba systematisk för att utveckla varje hund efter sina förutsättningar.  Genom alla kurser och utbildningar plus att jag har tränat och testat mycket både själv och tillsammans med andra så har jag ett batteri av olika övningar för att stegvis kunna lotsa dig och din hund till att lyckas i Nose work.

Ett urval av mina kurser och utbildningar i nosarbete:

 • 1-årig Specialsöksutbilning, Hundcampus Hällefors, 2016

 • Grundkurs Nose work, Lyckliga hundar, Nina Cooper, 2016

 • NW tematräning NW 2, MG Hund, Maria Gabrielsson, 2017

 • Utvecklingsläger NW 2 Åkerby Herrgård, Nora, Flertal instruktörer bl a Pernilla Rask, Barbro Rydén, Frida Holst-Pettersson, Lotta Bauer, Maria Gabrielsson, 2018

 • Nose work gets crazy NW2/NW3, Hundelska, Lotta Bauer, 2018

 • Helgkurs Win by a nose, Ready for a win, Nynäshamn, Stacy Barnett, 2018

 • Dagkurs NW 2/3, Adam Hübinette, 2019

 • NW steg II, 3-dagarskurs Nynäshamn, Stacy Barnett, 2019

 • NW steg I 4 dagars åhörare Nynäshamn, Stacy Barnett, 2019

 • Utvecklingsläger NW2/3, Åkerby Herrgård, Nora. Pernilla Rask, Lotta Bauer, Siv Rüden, 2019

 • NW challenge Inaccesible hides,  webinar/workshop, Fenzi Dog Sports Academy, Stacy Barnett, 2019

 • NW190 - Training a Thinking Nosework Dog using a Cognitive Approach, webinar/workshopFenzi Dog Sports Academy, Stacy Barnett, 2020

 • Nose work Instruktörsutbildning, Hundelska, Lotta Bauer, 2020.

 • Helgkurser, Stock Dog Development, Michael Hedman, 2020-2021

 • Löpande webinars/workshops Digital utvecklingsgrupp, Scentsabilities Nosework Coaching Community, Stacy Barnett, 2020 -2021